Gemensamhetslokal

Brf Äppelgården och grannföreningen Chateau Mattis som utgör samfällighetsföreningen Mattisborgen har en gemensamhetslokal tillsammans. Den är placerad på våning 13 i D-huset, Dartanjangs gata 68. Lokalen är öppen för alla medlemmar att boka.

Om Lokalen

Max 20 personer kan vistas samtidigt i lokalen. Det finns ett kök och ett stort rum med panoramafönster åt tre sidor. Det finns också en toalett. Dörrar och toalett är anpassade för rullstol.

Köket har en spis, ugn, micro, diskmaskin, en kyl och en frys. Det finns också en basuppsättning med tallrikar, glas, bestick, skålar, brickor och kastruller. I lokalen finns också bord och stolar, samt städutrustning.

Du har tillgång till lokalen mellan 11.00 till 09.00 dagen efter.

Du har åtkomst till lokalen och porten Dartanjangs gata 68 med din kodbricka under tiden du bokat lokalen.

Bokning

Alla medlemmar i Brf Chateau Mattis och Brf Äppelgården kan boka samlingslokalen. Du kan boka lokalen med hjälp av skärmpanelen som sitter bredvid dörren till lokalen med hjälp av din personliga kodbricka.

Det kostar 500 kronor per tillfälle att hyra lokalen och beloppet debiteras på avi från SBC.

Bokningstiderna sträcker sig tre månader framåt i tiden och uppdateras automatiskt. Åtråvärda helger som jul, nyår lottas ut bland intresserade.

Regler

Den som hyr lokalen ska vara medlem och myndig. Den som hyr är ansvarig för vad som sker i lokalen och ska närvara under hela tiden aktiviteter pågår i lokalen under uthyrningstillfället. Minderåriga som har fest i lokalen ska ha en förälder närvarande i lokalen under hela tiden som festen pågår.

Lokalen ska efter varje uthyrningstillfälle städas.

  • Alla kökssaker diskas och ställas in i skåp, och
  • Alla bord och stolar ska fällas i hop/staplas och ställas in i förrådsrummet där de förvaras
  • Tänk på att fönstren lätt blir kladdiga vid ett barnkalas.
  • Se till att städa upp eventuella fimpar och glas utanför lokalen och vid entren.                       

Missar du att göra något av detta, anlitas en städfirma som gör detta och du som hyrt blir fakturerad för dessa extra kostnader.

Tänk på att inte spela för hög musik, hänga i trapphuset och att visa dina grannar hänsyn. Efter 23.00 ska det vara så pass tyst att grannarna kan sova. Om man stör grannarna så att störningsjouren behöver komma så blir man fakturerad störningsjourens kostnad.

Det är strängt förbjudet att vistas på taket utanför.